Dušena govedina z zelenjavo

goveje meso v družbi pisane zelenjave, na zdrav način

slika1.png slika1.png
  • 50 dag sočne govedine (križ)
  • 15 dag čebule
  • 20 dag različne zelenjave (korenček, por, gomolj zelene, peteršiljeva korenina)
  • 1/2 lončka lahke kisle smetane
  • 2 kisli kumarici
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • sol, malo ingverja v prahu
  • žlica olivnega olja

1. Meso zrežemo na drobne kocke, čebulo narežemo na rezance (lunice), zelenjavo drobno zrežemo. Po želji lahko vzamemo tudi mešano posušeno zelenjavo Kotany (se prav dobro obnese).

2. V posodo damo olje, meso, čebulo in zelenjavo. Vse na hladno olje. Posolimo in zalijemo s 3 dl vrele vode. Posodo pokrijemo in počasi dušimo, da je meso mehko in se zelenjava in čebula precej razpustita in zgostita omako.

3. Posebej zmešamo naribani kumarici, gorčico, ingverjev prah in kislo smetano. Če želimo gostejšo omako in več omake, dodamo v mešanico še žličko moke. Mešanico zlijemo v omako in kratko prevremo.