- 1piščanec
- 1čž pimenta
- ½čž belega popra
- ½čž črnega popra
- ½čž koriandra (zrna)
- 1čž sladke paprike v prahu
- 2čž medu
- 1 strokčesna
- 2jž ingverja (sveži)
- peteršilj
- pestdrobnjaka
- olivno olje
- sol
Celega piščancu odstranimo kosti. V možnarju zmečkamo bel in črn poper, koriandrova zrna, na kose narezani ingver in česen. Nato dodamo piment, olivno olje, sol, sladko papriko, med, manjšo pest narezanega drobnjaka in peteršilja in dobro premešamo. Z marinado namažemo piščanca z obeh strani in ga pustimo marinirati vsaj 2 do 3 ure.
Piščanca popečemo na žaru najprej s strani kože, nato ga čez 15 minut popečemo še z druge strani. Pečenega piščanca narežemo na trakove in ga ponudimo s pečeno lepinjo, zelenjavo ali kakšno solato.